Chintana

Chintana portrate neuf

Chintana Seppä, BCST – Biodynaaminen Kraniosakraaliterapeutti sekä Keho- ja Tanssi-terapeutti

 

Chintana Seppä, sertifioitu BCST (Biodynamic CranioSacral therapist) eli biodynaaminen kraniosakraaliterapeutti luo turvallisen ja hiljaisen terapeuttisen tilan. Hoidon jälkeen asiakkaat yleensä voivat huomattavasti paremmin kehossaan sekä myös tunne- ja mielen tasolla. Osaa asiakkaista kutsuu läsnäolo, syvä rentouden ja ilon tunne. Toiset sen sijaan saavat apua oman keskuksen löytämiseen, maadoittumiseen, kehon linjaukseen ja jopa tukea ihmissuhteissaan. Hänen hyvin hellävarainen ja hienosyinen hoito on yllättävän syvältä vaikuttava ja elävöittävä. Chintana on erikoistunut mm. kroonisiin kiputiloihin kuten selkäkipuun, stressin vapauttamiseen sekä olemaan tukena elämänmuutoksissa ja henkisessä kasvussa.

 

Hoitojen kautta Chintana ohjaa asiakkaansa läsnäoloon, asettumaan syvälle olemassaoloon ja keho-tietoisuuteen vapauttaen stressiä ja kutsuen levollisuutta heidän elämään. Hoidot ovat syvästi rentouttavia ja tukevat asiakkaita takaisin alkuperäiseen ykseyteen ja olemassaolon yhteyteen.

 

Chintana on valmistunut ICSB-instituutista Sveitsistä, The International Institute for Craniosacral Balancing® Instituutista Bernistä vuonna 2015. Opettajinaan Bhadrena C. Tschumi Gemin ja Kavi Gemin. IABT – International Affiliation for Biodynamic Trainings on kansainvälisesti tunnustanut tutkinnon ja koulutuksen.

 

Lopputyönään Chintana teki tutkimuksen viiden pienen lapsen kanssa ”miten äidin neutraali-tila vaikuttaa itse äitiin ja sitä kautta äiti-lapsi ykseyteen ja suhteeseen”. Tarkoittaen mitä tapahtuu kun äiti säännöllisesti ottaa aikaa ja asettuu. Chintana opetti äideille kuinka saavuttaa rauhallinen neutraali-tila. Hän todisti viiden tutkimuksessa mukana olevan äidin elämän transformoituvan sekä sen kuinka hoidoilla ja neutraali-meditaatiolla oli positiivisia muutoksia lapsien nukkumiseen ja rauhoittumiseen. Hän on luonut raskaana oleville ja pienten lasten äideille kurssin jonka tarkoituksena on tukea äitien elämää sekä siten äiti-lapsi suhdetta. 

Hän on jatkokouluttautunut itseään osallistuen Bhadrena C. Tschumi Gemin:n ja Kavi Gemin:n täydentäviin jatkokursseihin (Advanced trainings), joista yksi kosketti raskaaksi tulemista eli lapsen hedelmöittymistä. Sen lisäksi Chintana on osallistunut Dominique Degranges:n vauvojen hoidon erikoistumiskurssille: ”Miten ymmärtää vauvoja jotta heitä voisi parantaa”.

 

Chintanalla on myös pitkä bodyworker ja hierontaterapeutti-kokemus. Hän on valmistunut vuonna 2005 Bodywork terapeutiksi Osho Multiversity oppilaitoksesta (Pune, India) jossa erikoistunut Rebalancing syvähientontaan (Deep Tissue, Rebalancing/Core Integration, Vyöhyketerapia, Ayervedic yogamassage, Holistic massage). Opettajaan mainittakoon mm. Satyarthi Peloquin, jota hän on myös avustanut vuosina 2005-2007 hierontakoulutuksessa. Chintana on työskennellyt hierontaterapeuttina korkeatasoisessa Bulgari Hotels & Resorts Spa:ssa, Milanossa jossa hän tehnyt myös mm. kasvohoitoja, Balinese ja hot stone hierontaa.

 

Hänen sydäntään lähellä on jo lapsesta saakka ollut tanssi ja voimistelu, jolloin hän kouluttautui klassiseen balettiin, afro jazz tanssiin ja kilpaili joukkue- ja telinevoimistelussa sekä osallistunut useisiin julkisiin esiintymisiin. Hän on valmistunut tanssiterapeutiksi (Dance Alchemy practitioner) vuonna 2002, opettajana Maneesha McClure (Sedona, USA), Director of Osho Institute for Dancing ja on avustanut häntä kuuden vuoden ajan Italiassa. Jo yli 15 vuoden ajan Chintana pitänyt ja luonut tanssiterapia-workshoppeja ja kursseja (Moments of Joy, Heart Space, Dance Energy Celebration) kansainvälisesti Italiassa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa.

Chintana on osallistunut lukuisiin hiljaisuus-retriitteihin ja satsangeihin (tapaaminen totuuden kanssa) eri henkisesti ns. ”valaistuneiden” opettajien kanssa ja on säännöllisesti meditoinut noin 20 vuoden ajan. Hoidoissaan ja tapahtumissaan hänellä on kyky tuoda meidät kosketukseen omaan sydämeemme ja läsnäolomme sisäiseen tyyneyteen – ja sillä on syvästi rentouttava vaikutus.

Chintana on valmistunut ICSB-insituutista, Sveitsistä

logo_icsb

 

Tässä linkki ICSB-instituutin hoitaja sivuilla (practitioner’s list) missä voit nähdä Chintanan nimen ja tiedot:

ICSB Practitioner’s list

 

Hänen diplominsa on tunnustettu IABT:ssa (nähtävissä vielä toistaiseksi Ranskan alla)

The International Affiliation of Biodynamic Trainings

 

 

© 2020 Kraniosakraaliterapia – Chintana